Sunday, November 8, 2009

Splin se splinom izbija...
Хмз, данашњи дан у знаку смора...
Реших да га се решим бар на неко време, пишући овај пост...

СМОР {именица} СМАРАЊЕ {именица} СМАРАТИ (СЕ) {глагол} СМОРЕН {придев}
овде се све врти око досаде, ако ти некога смараш то значи да ти њему досађујеш, сметаш му. Када се неко смара то значи да му је јако досадно, ако неко у друштву изјави да је сморен то изражава његову жељу да га неко забави. Када је неко сморен то значи да му је баш досадно и да је благо потиштен, можда има и неких приватних проблема. Када некоме кажеш „Е, сморио си." или „Смараш." то значи да неко баш претерује са својим понашањем или причом у том тренутку. Ако неко у друштву једноставно каже „Смор!" то значи да је баш досадно и да је време за неку акцију. Ако неко у друштву предложи да сви идемо нпр. у биоскоп, а теби се не иде можеш да одговориш са „Смор је."

Ових дана ме је сморила школа, приче о свињском грипу тј 'новом пандемском грипу' (маскама, вакцинама, умрлима, ма блах блах), телевизија на којој никад ништа нема, људи који причају исту причу сваки дан, киша која непрестано пада итд...Верујем да је овакво тмурно и хладно време идеално за ширење смора као и грипа :Р 

Питање је како се одбранити од свих сморова који свакодневно нападају?

Добром књигом или филмом? Кафицом и трачарењем са другарицама? Изласком са вољеном особом? Сређивањем куће уз гласну музику? Тренирањем неког спорта? Посвећивањем, усавршавањем и улепшавањем свог тела/личности?Надам се да ће неко имати потврдан одговор на ова питања и управо искористи дате предлоге као одбрану од смора... Не дозволите му да завлада вашим животима, тако да свакодневна поређења типа:

- Сморио сам се к'о пловак у кади...
- Сморио сам се к'о медвед на депилацији...
- Сморио сам се к'о црнац у соларијуму...

- Сморио сам се к'о Спајдермен у Војоводини...
- Сморио сам се к'о прашина у мојој соби...итд.

...не важе за вас!


ај пис ен лав :) <3

 No comments:

Post a Comment