Saturday, October 22, 2011

Ljubav je.Danas sam u "ružičanstvenom" raspoloženju :)
Toliko sam u nekom "love is in the air" fazonu da ne bih znala o čemu da kucam, osim o tome. Ne osećam leptiriće u stomaku da se razumemo, ali jednostavno mi je nekako lepo u duši :D
Ta sreća i ljubav se stvore u trenutku, kada ste sa voljenom osobom, a onda se potrudite da taj osećaj zadržite i kada ona ne bude u vašoj blizini. Po mom mišljenju tako bi trebalo da izgleda ljubav. 
Ono patetisanje "Ne mogu da živim bez tebe. Moj život bez tebe nema smislila." i slično, je odraz takvog egoizma i sebičnosti koji su jednostavno sve, samo ne dokaz i izraz ljubavi.

Ljudi često mešaju ljubav sa potrebom. Parazitiraju na tuđim životima i prosto se toliko ukorene tu, da ih je nemoguće oterati, jer takve osobe su u stanju da uguše i ubiju svaku draž i privlačnost i opstanak takvog odnosa je prosto nemoguć. Dok postoje parovi koji mogu biti miljama daleko jedni od drugih, oni koji su se posvađali, čak i raskinuli svoju vezu, ali ta neka skrivena i neobjašnjiva nit njihove ljubavi ih spaja i vremenom ponovo zbližava, upravo zbog toga što su stvorili uslove da opstanu i bez fizičkog prisustva te osobe. To je ono neobjašnjivo, što ne može stati ni u jednu definiciju za kojom ljudski rod oduvek traga. Mada mislim da nema potrebe da se otkrije i sastavi bilo kakva definicija, dovoljno je reći "Ljubav je". Pa ko razume, shvatiće!

Ukratko: uživajte u svakom trenutku provedenom sa voljenom osobom, sačuvajte taj osećaj i raspoloženje kada budete bili sami sa sobom, umirite se i pustite da vas osećaj preplavi... I da, ne davite previše tu osobu :)

Lav en pis <3

No comments:

Post a Comment