Friday, October 21, 2011

Njeno Visočanstvo - Štikla

Pre nego što se bacim na hvalospev o štiklama, ukratko ću se osvrnuti na svoju blogersku prošlost. Kao i većinu stvari u životu što započnem, a ne završim tako sam i ovaj svoj špajz započela, a potom gurnula u zaborav. Ali eto danas primih od drugarice iz srednjoškolske klupe (Bixy) poruku i u njoj link ka njenom novom blogu i eto dobila sam neki elan da krenem ponovo da kucam svoje misli, posle punih 2 godine :) Držaću se prvobitnog plana da pišem po dnevnim temama, stoga je današnja tema moda, a prvo što me asocira na modu su štikle... Bar danas, u ovom trenutku :) Krećemo!

LM

Mi, žene, često smo izložene onom podsmehu kada se naše nožice nađu na ulici u visokim potpeticama i komentarima 'Vidi ovu kako se krši jadna! Vidi kako nema pojma da hoda u ovim štulama! Pogledaj ide kao kvočka!' Itd itd.... Ne daj Bože ako se požalimo na bol u nogama, sledi odgovor: 'Pa što nosiš to ako ti ne odgovara?!', ' Nikada neću razumeti čemu služe te štikle!', 'Tolike pare si potrošila na te cipele, da bi na kraju kukala kako te bole noge!' Komentara ima na hiljade, ali uglavnom se mogu čuti od pripadnika suprotnog pola :)
Da se ne bih upuštala u raspravu, pomenuvši neke muške stvari koje su ekvivalentne ljubavi prema štiklama, jednostavno se nasmešim i bacim pogled na lepotice i sve bude jasno. One nisu tu da bi bile udobne, već da bi bile savršene!

Čak pomislim da se stvara isti osećaj u organizmu kada neki muškarac vidi prsatu devojku sa prelepo oblikovanom zadnjicom i kada žena ugleda cipele sa visokom štiklom. To je onaj prvo buljav pa onda pogled pun uživanja, duboki uzdah i na kraju želja za posedovanjem. Ma kladim se da je isti osećaj! :)

Takođe postoji još jedna paralela koja se može napraviti, a ona se tiče izbora. Koliko je jednom muškarcu na raspolaganju žena, toliko je ženama na raspolaganju štikli, a samim tim je izbor tako težak i iscrpljujuci. Zato šoping ume da bude i stresan, iako ga mnogi propagiraju kao sredstvo protiv stresa. Mada, svo to nerviranje oko izbora savršenih, odgovarajućih cipela prođe kada se one pronađu i kupe. Pakao o pronalasku savršenih ali neodgovarajućih ili pronalasku savršenih, odgovarajućih ali prodatih cipela, neću pominjati, jer me to vrati u identična neprežaljena iskustva.

Kolekcije ove jesen/zima sezone su raznovrsne, neki modeli koji su u 'trendu' mi se totalno ne sviđaju, a neke bih veoma rado želela da imam. Chris Louboutin me je nekako razočarao ove godine, očekivala sam da će biti malo bogatija i originalnija ponuda, za razliku od prošlogodišnje koja je po mom mišljenju objasnila, što bi se reklo. Dopada mi se sajt/prodavnica Novecento, veoma pristupačne cene i pristojni modeli cipela i čizmi. Kitten u Office Shoes-u, prati modne trendove i za nas smrtnike pravi fenomenalne modele. Posebnu im zahvalnost i počast dajem za izradu bež lakovanih štikletina, koje naravno posedujem i koje su mi omiljene.Da ne bih davila sa brendovima, izdvojiću ove bež-lakovane štikle kao must have današnjice. Nemaju nikakvu vezu sa odećom, jer se nose uz sve moguće boje, one su priča za sebe i zato ih svima preporučujem.

Pisanju nikad kraja, ali da ne bi ispalo da ovo vreme iskorišćavam za izbegavanje učenja, zastaću ovde sa pričom o štiklama, a nastaviti nekom drugom prilikom...

Lav en pis!<3

No comments:

Post a Comment