Friday, October 31, 2014

Gledaj svoja posla!

Svi mi kada nemamo preča posla gledamo, komentarišemo, procenjujemo, upoređujemo, a neretko i osuđujemo tuđa posla. Uopšte neću da pišem o tome kako to nije lepo, korisno i jednostavno važno za našu egzistenciju, ali evo usput reći ću samo: NIJE. (Ukoliko to već radite, nemojte da dajete do znanja da to radite, osobi čije brige brinete bez ikakvog povoda i razloga. Onda pokušajte da to više ne radite.)

Posebno bih se osvrnula na današnju celodnevnu debatu koja se vodi na internetu, a koja se dešava svakog 31. oktobra, ali i 14. februara. Tada se jelte sudaraju istok i zapad. Iliti pravoslavlje i katoličanstvo.
Sveti Trifun i Sveti Valentin. Sveti Luka i Noć veštica.

 Poštuješ tradiciju, običaje, srpsku slavu, istok, pravoslavlje, Rusiju, Miku, Peru, Vladu (Putina) itd? Rođače, samo napred, svaka čast, prenosi tu priču svojoj deci, ali u svoja četiri zida. Znate onaj isti fazon koji furate dok pričate o homoseksualcima? I ne brinem se, dokle god je vas biće i srpskog identiteta.

Hej druže, zabavno ti je da se maskiraš, oblikuješ bundeve, gledaš horor filmove 31. novembra ili pak veličaš ljubav, kupuješ srcolike poklone i ideš na večeru sa svojom srodnom dušom 14. februara? Odlično, lepo se provedi, ali ne smaraj okolinu zbog toga jer to je ono što ti treba da radiš isključivo za sebe.

Dokle više i čemu vulgarno nametanje sopstvenih premeta interesovanja? Razumem dobronamernu i zdravorazumsku razmenu mišljenja, ali ovo ne razumem. Zbog toga na ovaj način o tome i pričam.
Pustite ljude da slave ono što im se slavi. Da rade ono što im se radi. Gledajte svoja posla, a ako ih nemate izmislite ih, inače zbog čega postojite na ovoj planeti?

Najbolje od svega je što će i onaj koji slavi danas Svetog Luku da ovaj dan proslavi sa svojom porodicom i prijateljima i da bude srećan, isto kao i ona osoba, koju pomenuta slava ne zanima i odlazi na žurku ili maskenbal povodom Noći veštica. Dakle bitna je zabava u životu. Na koji način je vi postižete? Sumnjam da je to popovanjem i pokušajem prosvetljenja šta treba neko da radi i to smaračkim apelima u vidu statusa, tvitova itd. 

ŽIVI I PUSTI DRUGE DA ŽIVE!

Great minds discuss ideas, 
average minds discuss events, 
small minds discuss people. 
What is on your mind?


Lav end pis

No comments:

Post a Comment