Thursday, December 1, 2016

December To Remember

Ova godina je proletela! Mada, odavno je jedan genije rekao ''Sve je relativno''.
Koga god da sam pitala da mi opiše subjektivni doživljaj prolaznosti 2016-e, svi do jednog su potvrdili: ''Nikad mi brže nije prošla godina!'' Volela bih, radi poređenja, da čujem i doživljaje onih koji se ne slažu sa tom konstatacijom. Ne znam tačno koji su sve faktori doprineli da većina ljudi oseti da je vreme prošlo brže nego obično, ali da je fascinantno - fascinantno je. 

Dakle, evo nas u Decembru. Ne sviđa mi se što je u našem pravopisu pravilno pisanje meseca malim početnim slovom. Oni su za mene posebni i svaki nosi sa sobom svoju magiju. Stoga, svesno prihvatam i kršim pravopisno pravilo.

ELEM, podelila sam sa svojom prijateljicom Silvanom jednu vežbu na koju sam naletela na YouTube kanalu drage Vine, koju povremeno pratim još od 2013. godine. Beskrajno sam joj zahvalna na podeljenim mudrostima. Svrha vežbe je da u svaki novi mesec uđete sa svojim željama i ciljevima, ali isto tako da se zapitate i definišete šta ćete zauzvrat podariti. Onda se setih da postoji mogućnost da se nekome još dopadne cela priča, pa učini isto. Dakle, sledi detaljniji opis o čemu se radi.

Ko voli da piše, može uzeti neku lepu svesku, ko ne voli da piše, može da kuca na kompu ili telefonu, a ko ne voli ni jedno, a ni drugo, može da odradi to i u okviru monologa koji ćete snimiti, zapamtiti ili jednostavno izgovoriti sebi. Dakle, kao i uvek za sve u životu - sami biramo.

Na jednoj strani ispisujemo pitanje: Šta očekujem od __________ (u prazno polje ispisujemo pojam koji opisuje ono u šta verujemo, npr - Univerzuma, Boga, prirode, Više Svesti, Kosmosa, Svemira, pegle za kosu, sebe ili ukoliko nemate takav pojam onda možete i bez njega) u Decembru?
Ili ''Od (biramo svoj pojam) očekujem u Decembru da...'' E, onda sledi lista koju popunjavamo po sopstvenom nahođenju. Da li će to biti neka konkretna ili uopštena želja - na nama je. Da li je to neka situacija koju bismo voleli da doživimo, osećaj koji bismo da proživimo, stvar koju bismo voleli da kupimo ili dobijemo na poklon, neko posebno iskustvo, realna ili nerealna želja, bukvalno šta god mi smatrali prigodnim.
Moja lista se sastoji više od uopštenih želja, ali ima i onih konkretnih. Logiku na koji način će se to ostvariti i vezivanje za ishod odbacujem tj otpuštam. Svrha ove vežbe je da u novi mesec uđemo na jedan lep način, koji nam je ponuđen.

Na drugoj strani ispisujemo pitanje: Šta darujem (izaberite svoj pojam) u Decembru? ili ''U Decembru (pojam) darujem...''
Isto tako sve što nam padne na pamet, a uklapa se u tematiku.

Ja sam odlučila da ispišem jednak broj želja i darivanja. Na vama je da izaberete proporciju istih.  Iskreno, lakše mi je bilo da sastavim prvu stranu, nego drugu, ali u tome i jeste svrha, razvijati ideje u cilju darivanja.

Smatram da je veoma važno napraviti balans između onoga što želimo i onoga što smo spremni da darujemo. Dok kreirate svoje liste, preporučujem da imate na umu rečenice poput - ''Želi, a ne trebaj'' ili ''Daj ono što ti je potrebno''.

Da li ste spremni da budete srećni, čak iako vam se želje iz nekog posebnog razloga ne ostvare?
Da li ste spremni prvo da darujete ono što želite za sebe?

Pred nama je divan period, upijajte svaki trenutak praznične čarolije. Svesno birajte emocije visoke vibracije a.k.a pozitivne i neka nam kraj ove godine bude odskočna daska za magična iskustva koja nam stižu 2017-e.

Make it a December to remeber! Have a fun!

P.S. Možete da pretpostavite da li je pisanje tekstova na blogu jedna od stavki na mojoj listi darivanja. :)
Čitamo se još! :)
Lav & pisNo comments:

Post a Comment