Proleće Sreće

Ne znam da li je zbog imena ili zbog toga što sam rođena u proleće, ali ovo je moj omiljeni period u godini. Otišla je zima. Hvala joj na svim svojim čarima, ali vreme je za šarenilo i pozitivne vibracije!

Ne moraš da poznaješ svakog čoveka na ovom svetu, a možeš da znaš nešto veoma lično o svakom. Gde god da diše, svaki čovek, baš kao i ti, želi samo jedno – biti srećan.

Neke pojmove poput sreće ili ljubavi, teško možemo staviti u jednu definiciju ili imati čarobnu formulu kako (do)živeti svaku od njih. 
Koja je tvoja definicija? Da li živiš svoju definiciju?

Toliko učenja i filozofija na svetu upućuju na to da je sreća jedino i isključivo u nama, baš kao i ljubav. Čuli smo i da sreću ne čine materijalne stvari i da se ista ne može kupiti novcem. Život nas nauči tim lekcijama tokom ovog putovanja, pre ili kasnije. Zašto čekati? Možeš naučiti odmah.
Nauči se zahvalnosti. Nauči da tvoja sreća ne zavisi od drugih ljudi ili situacija. Nauči da je uvek i sve do tebe. Ne veruj na reč, nego istraži i primeni. Svakodnevno.

Što se mene tiče nema tu mnogo filozofije. Sreća je stvar odluke. Promena se dešava odmah nakon te odluke. Nemamo ni prošlost, ni budućnost. Sva sreća sveta staje u SADA.
Putuj iz trenutka u trenutak, birajući najbolje moguće misli. 

S prvim danom proleća posadi seme pozitive u baštu svog uma. 
Zamisliš da je život ogledalo. Kakav ti je odraz? 
Nasmej mu se prvi, da bi ti isti osmeh uzvratio. 

 

Da li će ovo biti proleće sreće ili neće?

TI odlučuješ. 

 

Share: