Ukusi Azije: Teriyaki Ćufte

Makar jednom u toku dana pomislim: ”Bože, da li je realno da živimo u ovakvom svetu?” Sve je postalo drugačije i često mislim da je najbolje da budem kod kuće i sačekam neke bolje dane u kojima ću moći da putujem i izlazim – aktivnosti koje mi najviše nedostaju ove godine, doduše ipak sam uspela da ih koliko-toliko realizujem. Pored čitanja i gledanja Netflix-a, Masterclass-a itd, odlučila sam da ću u redovne aktivnosti kod kuće uvesti i kuvanje, pogotovo sad za praznike. Toliko recepata čeka da ih iz tekstualnih redova realizujem na stolu i podelim sa dragim ljudima. A to me tako čini srećnom!

Žena čiji rad pratim duuugi niz godina je Mila. Moja Smederevka. Žena na koju sam toliko ponosna, ne samo zbog toga što nam je isti rodni grad, već zbog njene originalnosti, kreativnosti i iskrenosti, da mi je definitivno jedna od najomiljenijih osoba na internetu i nadam se da ću je sledeći put kad budem posetila roditelje u Sd i upoznati.

Ovde će se naći mnogo isprobanih recepata sa bloga ”Milin Kuvar”, koje Mila savršeno zna da upakuje i u video materijal.

Uz pravu kombinaciju začina i soseva, zaista možemo da otputujemo uz pomoć nekog jela u neke daleke predele.

Marko je danas kada je probao Teriyaki ćufte prokomentarisao ono što sam i sama pomislila kad sam ih probala: ”Kao da smo na Tajlandu!”

Na Milinom sajtu je detaljan recept i video na linku: https://www.milinkuvar.com/terijaki-cufte/

Ovde ću ostaviti koji su sastojci potrebni, uz napomenu da sam ja pronašla Yamasa Teriyaki sos umesto Kikkoman i nisam imala krišku starog hleba već krišku tost hleba i ispalo je sasvim ukusno i tako! 🙂

1 kriška starog hleba
60 ml mleka
1 jaje
1 kašika senfa
450 g mlevene piletine
1 kašičica bibera
½ kašičice đumbira
1 kašičica peršuna
½ kašičice soli
1 kašičica tucane paprike
1 kašika susama
Prezle, po potrebi (oko 70g)

Nekoliko kašika ulja
Nekoliko kašika Kikkoman teriyaki sosa sa pečenim belim lukom

Pirinač za serviranje

Prijatno! 🙂

Share: